Efter 17 år hos Skellefteå Industrihus inleds i augusti en ny epok i Fredrik Löfstedts liv. Då tillträder han nämligen en tjänst som chef för Produktionsstöd hos byggföretaget Peab i region norra och södra Norrland. 

– Det är en stor region som spänner över länen från Gävleborg och norrut. Här arbetar cirka 700 medarbetare med att bygga både bostäder och kommersiella fastigheter, berättar Fredrik Löfstedt som ska vara stationerad i Skellefteå.

Som chef för Produktionsstöd kommer han att ansvara för strategin för det regionala arbetet gällande företagets verksamhetsledningssystem.

– Jag ska bland annat utbilda regionernas medarbetare i arbetssätt och verktyg och stötta arbetschefsgrupper avseende projektledning, projektstyrning, projektekonomi, tidsplanering samt kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöfrågor. Jag kommer också att sitta med i regionernas ledningsgrupper, säger han.   

En comeback

För Fredrik Löfstedt är det här en comeback till byggindustrin. Innan han började hos Skellefteå Industrihus, eller Fastighets AB Polaris som företaget hette tidigare, arbetade Fredrik nämligen som byggnadskonstruktör hos teknikkonsultföretaget J & W som sysslade med byggnadskonstruktion.
– 2002 inledde jag min bana hos Skellefteå Industrihus som företagsingenjör för att 2014 bli förvaltningschef.

Under hans tid hos Skellefteå Industrihus har han varit med om många spännande projekt.
– Vi har utökat en våra lokalytor och blivit fler medarbetare. De senaste åren har utvecklingen varit mycket snabb, så det har gällt att hänga med i svängarna, berättar Fredrik. Han känner sig speciellt nöjd med att ha kunnat hjälpa många av hyresgästerna när de växt och behövt mer lokalyta.
– SSC Klingan är ett sådant företag liksom Latitude 64, Fumex och Nordic Light.

Blev en succé

Fredrik lyfter också fram ur minnet bygget av det nya industrihuset i trä på Anderstorp som blev en succé.
– När vi startade den satsningen hade vi inga hyresgäster, vilket var ganska vågat. Nu är huset fullt och har tolv hyresgäster varav de flesta är nya etableringar i Skellefteå.

Han kommer att sakna arbetskamrater, kunder och leverantörer men ser samtidigt fram emot att börja sitt nya jobb.
– Jag har varit länge hos Skellefteå Industrihus och kände att det var dags för nya utmaningar och att få möjlighet att lära mig nya saker. Peab är ju en mycket större organisation än Skellefteå Industrihus vilket också innebär andra typer av utmaningar. Under min tid hos Skellefteå Industrihus har jag gått framåt i utvecklingen av mitt ledarskap vilket jag nu kommer att ha stor nytta av hos Peab, avslutar Fredrik Löfstedt.

Lediga Lokaler