Nu växer det nya kontorshuset Svalan fram och ger ytterligare liv och karaktär åt kvarteret Strömsör. Huset kombinerar en hållbar profil med ett fantastiskt läge. För kommande hyresgäster innebär Svalan bland annat moderna lokaler och en takterrass med utsikt över älven.  

- Strömsör är på väg att bli den levande stadsdel vi hela tiden haft sikte på. Genom att kombinera boende och kontor så skapas liv och rörelse både på dagtid samt kvällar och helger, säger Anna Ersson, Kund och Marknadschef på Skellefteå Industrihus.

Bygget är i full gång och under hösten kommer fasaden på plats. Inflyttning påbörjas efter sommaren 2021 och det kommer att finnas kontor som passar många olika typer och storlekar på företag. Totalt finns 500 kontorsplatser och det finns redan nu möjlighet att teckna kontrakt.

Svalan har en tydlig hållbarhetsprofil. Förutom att byggnaden blir en av Sveriges högsta kontorsbyggnader med en stomme i trä så finns ett stort fokus på energibesparande åtgärder. Med hjälp av styrning kan till exempel temperatur regleras i rummen när de inte nyttjas.

- Med vår hållbarhetsprofil vill vi även uppmuntra till hälsa och välmående. För de som vill cykla bygger vi gott om parkeringsplatser och tillgång till omklädningsrum gör det möjligt att ta en löprunda längs med älven under lunchen. Dessutom finns en gemensam takterrass med fantastisk utsikt, säger Robert Lundström, projektledare på Skellefteå Industrihus.

Svalan har även en annan viktig uppgift. Den blir en barriär mellan de boende och E4-an. 

- Det är en viktig uppgift vi haft, att vår hållbara kontorsbyggnad också ska bidra till minskat buller och föroreningar för de boende i området, avslutar Anna Ersson.

Lediga Lokaler