När Skellefteå Industrihus drifttekniker Jonas Frid berättar om vad han arbetat med tidigare i sitt liv är det lätt hänt att man drar paralleller med ”100-åringen som klev ut genom fönstret”. Men denne musikaliske man är inte mer än 46 år.


I november 2018 började Jonas Frid sitt nya jobb hos Skellefteå Industrihus. Från sitt radhus på Morön har han gångavstånd till Skellefteå Industrihus lokaler på Mullberget där han och hans driftteknikerteam har sin bas.

– Det känns jättebra att ha så nära till jobbet. Så var det inte under tiden som jag bodde i Stockholm, säger han.

Men vi börjar från början. Efter att ha gått gymnasielinjen drift och underhåll med inriktningen starkström började han som sågverksarbetare i Kroksjön.
– Efter ett år där kom jag in på det område som jag utbildat mig till. Under tio år arbetade jag med el- och telefrågor hos Ericsson Anslutningssystem.

Därefter bar det iväg till Stockholm och flera olika jobb under sju år. Först som vaktmästare i en ishall och sedan som servicetekniker hos Electrolux service slutligen som säljare och lagerarbetare hos Bevego.
– När jag och min fru Johanna hade fått vår första son Wille valde vi att flytta hem till Skellefteå igen. Ett beslut som vi aldrig ångrat, berättar Jonas.

Året var nu 2006 och Jonas fick jobb direkt som elektriker hos Alimak. Dit återvände han efter ett kortare mellanspel hos företaget Jonic som flyttade sin verksamhet.

Innan han slutligen hamnade hos Skellefteå Industrihus hann han även med en sejour hos Dental & autoklavservice, som specialiserat sig på reparationer av utrustning till tandvårdskliniker.
– Jag har haft ett varierat arbetsliv och hela tiden har jag lärt mig nya saker som jag nu har nytta av hos Skellefteå Industrihus. Jag trivs jättebra med jobbet och med mina härliga arbetskamrater.


The Cabin Men

När han inte jobbar är han och familjen gärna i sommarstugan vid Bodaträsket där det hela tiden finns projekt att hålla på med. Ishockey är ett annat stort intresse som även smittat av sig till barnen som förutom 14-årige Wille även består av elvaårige Charlie.

– Wille är målvakt i AIK:s U16-lag så där är jag engagerad en hel del.

Men hans egen stora passion är trots allt musiken.
– Jag började spela gitarr som sjuåring och det intresset har hållit i sig.

Jonas uppträder som trubadur vid olika tillställningar och har tidigare även varit med i ”gubbgänget” The Cabin Men.
– Jag har en bred repertoar med allt från Iron Maiden till Lars Winnerbäck och så naturligtvis låtar från mitt eget favoritband Foo Fighters, avslutar Jonas Frid.

 

Lediga Lokaler