Skebo bygger 220 nya tillfälliga studentrum på Campus i Skellefteå. Det säkrar inte bara studentboendegarantin utan bidrar även till att 88 fullstora lägenheter frigörs till ett växande Skellefteå.
– Det är en lösning med många fördelar. Att på bara några få månader kunna frigöra nästan 100 lägenheter känns riktigt bra i det läge som Skellefteå befinner sig i, säger Skebos vd Åsa Andersson.

 

De 220 tillfälliga studentbostäderna byggs på fastigheterna Prefekten och Forskaren som ägs av Skellefteå Industrihus, belägen på Campusområdet där det idag är parkeringar. Det rör sig om små rum med egen dusch och toalett samt gemensamhetsytor med kök.

Projektet kommer att få tillfälligt bygglov som gäller upp till fem år och planen är att studentrummen ska stå klara redan den 25 augusti i år. Ambitionen är att i framtiden bygga permanenta studentrum på Campus.

Satsningen innebär att de studentrum som idag finns i Heimstadens bestånd på Anderstorp omvandlas till 88 tvåor och treor som frigörs till bostadsmarknaden i Skellefteå.

Lediga Lokaler