Norrländska coworkingföretaget House Be har tecknat ett avtal med Skellefteå Industrihus om en 1700 kvm stor lokal i fastigheten Svalan, som blir Sveriges högsta kontorsfastighet med trästomme. Där, i ett perfekt läge mellan E4:an och älven, kommer House Be i januari 2022 öppna en modern coworkinganläggning. Målet är att bli en inspirerande mötesplats för Skellefteås näringsliv.

House Be som sedan tidigare driver anläggningar i Åre, Östersund, Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik och Umeå öppnar i januari 2022 en coworkinganläggning i kontorshuset Svalan.

- Skellefteå är en plats där det känns som en underdrift när man säger att det händer oerhört mycket spännande just nu. Staden vibrerar av liv, företagande och innovation. Därför är det helt rätt att våra nästa etablering blir just här. Vi vill vara med och bidra till att stadens näringsliv ska fortsätta blomstra genom att skapa en inspirerande och dynamisk mötesplats där företag i Skellefteå kan växa och nå sin fulla potential, säger Ulrika Viklund, medgrundare House Be.

Skellefteå Industrihus etablerar med fastigheten Svalan en hållbar fastighet där träet är i centrum och där stort fokus lagts på energibesparande åtgärder. Fastighetens läge med närhet till centrum, älven och E4:an är svårslaget och coworking blir en del av att skapa en bra blandning av företag i fastigheten.

- Vi är väldigt glada över att House Be etablerar sig i Skellefteå och att det har valt att göra det i kontorshuset Svalan. De blir en viktig motor och kommer erbjuda efterlängtad service i fastigheten. Vi tror House Be kommer komplettera Skellefteås näringsliv på ett bra sätt genom att de erbjuder flexibla lösningar, något vi tror många kommer att efterfråga efter pandemin. Vi ser fram emot ett spännande samarbete, säger Åsa Andersson vd Skellefteå Industrihus.

Coworking på norrländska

Coworking har de senaste åren ökat i popularitet på kontorsmarknaden. I spåren av pandemin förväntas efterfrågan bli ännu större när färre åker in till kontoret fem dagar i veckan och därför söker mer flexibla kontorslösningar. Samtidigt blir det viktigare med möjligheter till socialt umgänge, kompetensutveckling och att bygga ett nätverk när man väl är på arbetsplatsen.

House Be har inom coworking-världen en egen filosofi – coworking på norrländska. Filosofin bygger på att hitta ett samspel mellan arbetet, familj och fritid. Alla anläggningar och även medlemskapen utformas utifrån det.

- Vi vill skapa en platser där våra medlemmar ska få ut maximalt både på och utanför jobbet. Dessa lokaler är perfekta för det och vi kommer arbeta aktivt för att få en spännande mix av företag. Dessutom kommer vi se till att skjuta in energi genom extern inspiration, kompetensutveckling och att medlemmarna gör saker tillsammans. Det fantastiska läget på fastigheten gör även att det är lätt för att få ut mycket utanför jobbet. Man kan enkelt komma ut på en löprunda längs älven, gå ner på stan eller träffa en vän på lunch, säger Olof Pergament, VD på House Be.


Lediga Lokaler