Åsa Andersson, vd för Skebo samt Skellefteå Industrihus väljer att gå vidare till en ny tjänst som klubbdirektör för Skellefteå AIK Hockey. Åsa tillträdde under 2016 som vd för Skebo och fick 2019 samma roll för Skellefteå Industrihus. Under de tre senaste åren har hon varit verkställande direktör för båda bolagen, som i dag har en gemensam organisation.

– Jag har haft fantastiska år på Skebo och Skellefteå Industrihus. Jag fick förmånen att kliva in i ett skede där vi genom flera offensiva affärsbeslut och projekt bidragit till Skellefteås utveckling och tillväxt. Tack vare den kompetens som finns i organisationen så känns det tryggt att lämna stafettpinnen vidare, säger Åsa Andersson.

Skebo är en av Skellefteås främsta samhällsbyggare och bidrar kraftfullt till att möta det stora behovet av bostäder i Skellefteå. Nyligen öppnade intresseanmälningar för 74 hyresrätter i kvarteret Nipan i Skellefteå och bolaget bygger just nu även på andra platser i centrala Skellefteå och Kåge.

– Under de senaste sex åren har vi sett flera historiska affärer som möjliggjort nya aktörer och investeringar i Skellefteå. Det som Skebo med Åsa i spetsen har åstadkommit under dessa år har inneburit viktiga kliv framåt i Skellefteå utveckling!  Vi tackar henne för fina insatser och önskar henne samtidigt ett stort lycka till i sin nya utmaning, säger Harriet Classon, styrelseordförande i Skebo.  

För Skellefteå Industrihus har Åsa Andersson lett en process där nya fastighetsaktörer klivit in i kommunen, samtidigt som Skebos och Skellefteå Industrihus organisationer sammanfogats.  

– Åsa har visat mod och handlingskraft under förändringarna för Skellefteå Industrihus. Dessutom har hon haft förmågan att hålla blicken på det som är bäst för Skellefteå, där en viktig del handlat om att möjliggöra för fler aktörer att kliva in på fastighetsmarknaden. Vi tackar henne för goda insatser och önskar henne lycka till hos Skellefteå AIK Hockey, säger Åsa Etelämäki, styrelseordförande i Skellefteå Industrihus. 

Åsa Andersson kommer att lämna sin tjänst under hösten. Arbetet för att hitta en ny vd kommer att inledas omgående.

 

För mer information, kontakta

Åsa Andersson, vd Skebo, 0910-73 65 01
Harriet Classon, styresleordförande Skebo, 070-6267460
Åsa Etelämäki, styrelseordförande Skellefteå Industrihus, 070-3406942


Lediga Lokaler