Weir Minerals Sweden är den första hyresgästen som flyttar in i Skellefteå Industrihus industrihotell i trä som nu byggs på Anderstorp i Skellefteå.
– Vi gillar verkligen miljötänket, både vad gäller materialvalet och satsningen på solpaneler, berättar Weir Minerals Sverigechef Peter Nilsson. 

För Peter, som själv bor i Söderbodan, utanför Östanbäck, var Skellefteå det självklara valet när Weir Minerals ville expandera.
– Vi har huvudkontoret i Gällivare och öppnar nu service- och försäljningsfilialer både i Skellefteå och i Avesta, säger han.

Närheten till Rönnskärsverken, Skelleftefältet och till Mandalays Resources gruva i Björkdal var en bidragande orsak till valet av Skellefteå. Företaget tillverkar nämligen främst produkter för gruvdrift och mineralbearbetning. I produktsortimentet finns pumpar, hydrocykloner, ventiler, krossar, siktar, gummiprodukter, motorhyllor och kvarninfodringar.
– Pappers- och massaindustrin samt stålindustrin som finns efter Norrlandskusten blir också viktiga kunder för oss. Dessutom kommer vi att rikta in oss på entreprenörer som arbetar med bergtäkter. 

Från början har Weir Minerals tre försäljningsingenjörer på plats i Skellefteå.
– När vi sedan får långsiktiga kontrakt med kunder kommer vi också att anställa två servicetekniker. Det ska förhoppningsvis ske under det närmaste året.

Den expansionen klarar företaget i de nya lokalerna.
– Det finns en stor flexibilitet i planlösningen och kombinationen med kontor intill verkstaden gillar jag verkligen.

En annan orsak till att Weir Minerals valde just den här lokalen var att industrihotellet ligger nära E4, på flygbussens rutt och alldeles intill Hotel Aurum.
– Vi har många besökare och då är det viktigt att logistiken fungerar samt att det finns goda möjligheter för gästerna att övernatta i närheten.

Att huset är byggt i trä var en annan viktig anledning.
– Jag har själv en bakgrund som platschef på Martinsons såg i Kroksjön så mitt hjärta klappar för materialet.

Peters senaste arbetsplats var hos teknikkonsultföretaget Outotec i Skellefteå.
– Alla vi tre som arbetar på skelleftekontoret kommer närmast därifrån. I Skellefteå finns det många ingenjörer med stor teknisk kompetens och dessutom är skellefteborna inte rädda för hårt arbete. Det är en mycket bra kombination.

Peter Nilsson ska nu dela sin tid mellan Skellefteå och Gällivare.
– Jag ser verkligen fram emot att få flytta in i lokalerna och se företaget växa på den här marknaden, avslutar han.

Läs mer om lokalerna här

Lediga Lokaler