Intill Skellefteå camping ska Skellefteå Industrihus uppföra PDL Groups åttonde padelcenter. Bakom PDL Group står bland andra det tidigare tennisproffset Jonas Björkman och melodifestivalstjärnan Måns Zelmerlöw.

 – Det här kommer helt klart att bli en stor tillgång för ett växande Skellefteå där det ställs krav på fler roliga aktiviteter, säger Skellefteå Industrihus vd Robert Lindberg.

Skellefteå Industrihus har anlitat Peab för uppförandet av byggnaden på 1 100 kvadratmeter som ska placeras på en tomt mellan Skellefteå Camping och Korvgubbens restaurang.
– I januari räknar vi med att markarbetena kan påbörjas och efter sommaren ska centret kunna öppnas. Det blir ett mycket fint läge där centret kommer att synas bra från E4:an berättar Robert.

Fyra banor

Inne i byggnaden kommer PDL att placera fyra padelbanor vilka är utformade efter ett eget koncept. Dessutom uppförs omklädningsrum, bastu och en shop.

PDL har i dag inomhuscenter för padel i Stockholm, Göteborg, Hudiksvall, Västervik och Östersund. Förutom i Skellefteå håller de även på att uppföra liknande center i Lund och i Linköping. I Skellefteå samarbetar PDL med den lokala aktören Olofsson Invest som här driver fastighetsbolaget Tribo.

När PDL och Olofsson Invest först funderade kring en etablering i Skellefteå tänkte de placera banorna i en befintlig byggnad.
– Men det gick inte att hitta en sådan lokal eftersom takhöjden måste vara hela sju meter. Därför blev det aktuellt med ett nybygge, berättar Fredrik Löfstedt, fastighetschef vid Skellefteå Industrihus.


En blandning mellan tennis och squash

Padel eller padeltennis som den också kallas är en av de snabbast växande sporterna i världen. Det är enkelt att spela och kan enklast beskrivas som en blandning mellan tennis och squash. Matcherna spelas med en tennisboll, men med en bana som är mindre än en tennisbana. Banan omges av en glasvägg som också får användas i spelet.

Padel är allra störst i Spanien och i Latinamerika. I Spanien är den med sina fem miljoner utövare den näst största sporten efter fotboll. I Sverige växer också sporten snabbt och har cirka 50 000 utövare på hobbynivå.

 

Lediga Lokaler