Nuiteq, är ett av Västerbottens tio mest snabbväxande företag. I ett decennium har de hyrt lokaler av Skellefteå Industrihus på Campus Skellefteå. Nu när företaget står inför en kraftig expansion har de flyttat in i nya lokaler på campusområdet där de har möjlighet att fördubbla antalet medarbetare.

Att vd:n och ägaren Harry van der Veen valt att etablera företagets huvudkontor på Campus Skellefteå har sin naturliga förklaring. Det var nämligen här som allt började en gång i tiden. 2007 flyttade han från Nederländerna till Skellefteå för att genomföra sitt examensarbete vid Luleå tekniska universitet. Företagets produkt, som är resultatet av hans examensarbete, är unik mjukvara för touchskärmar som säljs under varumärket Snowflake och som distribueras i över 70 länder. Störst användning har produkten numera inom utbildningsområdet bland annat med en online-lösning för läxor. Harry van der Veen prisades 2017 som ”Best Global EDTech Leader” i världstävlingen “The Tech Edvocate”.

– För oss är det här ett perfekt ställe att vara på eftersom vi har ett mycket nära samarbete med några av Luleå tekniska universitets utbildningar där de flesta av våra ingenjörer har studerat, berättar han.

Rekryterar

Sedan flytten i oktober 2017 har Nuiteq rekryterat ytterligare en medarbetare och nu arbetar 13 personer vid huvudkontoret i Skellefteå. Totalt har företaget cirka 30 anställda, där de övriga sitter på kontor i Brasilien, USA och Canada.

Harry hade meddelat Skellefteå Industrihus att de började bli trångbodda på sina 200 kvadratmeter.
– Nu har vi en lokalyta på 340 kvadratmeter och dessutom fick vi en fantastiskt fin utsikt över Skellefteälven. Det här måste vara en av de vackraste vyerna man kan ha från ett kontor i Skellefteå, avslutar han.

 

Lediga Lokaler