Under februari öppnar caféet Norma på The Great Northern i Skellefteå. Namnet har liksom alla andra offentliga rum i huset en koppling till TV-serien Twin Peaks. Där drevs nämligen restaurangen Double R Diner av Norma Jennings.

På innovationshuset The Great Northern, TGN, är det Johan Fahlgren som har Norma Jennings roll. Parallellt med att driva caféet arbetar han med försäljning av kaffebönor.
– Jag köper in bönor från utvalda gårdar och säljer kaffet till privatpersoner. Så på Norma kommer vi att ha starkt fokus på kvalitetskaffe, berättar han.

Johan Fahlgren har en mycket stark passion för kaffe och är ständigt på jakt efter den perfekta koppen.
– Mina favoritländer när det gäller kaffebönor är Kenya och Etiopien.

Förutom fikabröd och kaffe kommer Johan Fahlgren även att erbjuda lunchmat i form av dagens vegetariska gryta, soppor, sallader.
– I flera år har jag varit på jakt efter en lokal att starta mitt drömcafé i och när den här möjligheten dök upp slog jag till direkt. På TGN finns det så många nytänkande och trevliga människor som rest mycket och som jag tror kommer att uppskatta mitt koncept, säger han. 

I The Great Northern utgörs hyresgästerna huvudsakligen av företag som är verksamma inom den kreativa industrin. Här finns även flera inkubatorer och affärsrådgivare som på olika sätt kan stötta företagen. Huset har dessutom en hel del öppna kontorsytor där tech-startups kan hyra in sig under kortare perioder på co-working-ytor.

Tillbaka till rötterna 

Norma ligger på entréplanet där det även tidigare funnits ett café och som Johan Fahlgren har en stark koppling till.
– När fritidsgården E4:an höll till här jobbade jag faktiskt i deras café så det känns kul att komma tillbaka på det här sättet.

Köket har Skellefteå Industrihus nu byggt om en hel del sedan E4-tiden och nya maskiner är på väg att installeras. När de är på plats startar Johan verksamheten direkt.
– Från början kommer jag att arbeta ensam här men under året räknar jag med att kunna anställa ytterligare två personer, berättar han.

Öppettiderna blir 8-17 och målgruppen är främst de som arbetar i huset och deras gäster samt deltagare på konferenser och möten i huset
– Dessutom kommer jag att kunna ha specialöppet i samband med kvällsaktiviteter av olika slag, avslutar Johan Fahlgren.

 

Lediga Lokaler