Samhällsbyggnadsföretaget Tyréns växer. På bara några år har företaget expanderat med nya kontor runt om i landet och ökat antalet medarbetare med 1000 konsulter. Nu väljer företaget att fokusera på Skellefteå och har tecknat avtal för nya kontorslokaler i kv Svalan där Skellefteå Industrihus planerar för nytt kontorshus.  

Skellefteå Industrihus planerar för nytt kontorshus i kv Svalan, på den tidigare ”Strömsörtomten” i Skellefteå. Byggnaden som byggs i 4–7 våningar blir därmed Sveriges största kontorshus i trä. Stort fokus ligger på ett hållbart byggande och byggnaden projekteras som Miljöbyggnad silver.

– Det är viktigt för oss att vi kan medverka till skapandet av en fastighet som ligger i framkant inom utvecklingen av modernt träbyggande och miljöplanering och på så sätt bidra till att ytterligare stärka några av regionens framtidsområden, säger Fredrik Löfstedt Fastighetschef på Skellefteå Industrihus.

Nu har Tyréns i Skellefteå som första externa hyresgäst tecknat avsiktsförklaring att flytta dit när bygget är klart i början av 2020. Genom flytten så möjliggörs ytterligare tillväxt.

– Vi vill ligga i framkant för utveckling av morgondagens samhällsbyggande och driva frågor kring framtidens hållbara lösningar och metoder. Att utgå från en byggnad som uppfyller de villkoren förstärker vår identitet. Vi hoppas också att byggnaden kan bli en mötesplats och ett nav för samhällsbyggnadsutveckling i regionen vilket vi gärna bidrar till, säger Helena Markgren affärschef och kontorsansvarig på Tyréns i Skellefteå.


Kontaktpersoner

Skellefteå Industrihus                              
Fredrik Löfstedt                                        
Fastighetschef                                         
Tel: 0910- 73 56 22                                 
Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Tyréns AB
Helena Markgren
Affärschef Fastighet&Byggnad region Nord
Tel: 010 452 37 64
Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lediga Lokaler