Den 1 februari började Anne Pakisjärvi som förvaltningsingenjör hos Skellefteå Industrihus. Hon kommer närmast från en tjänst som inköpare av entreprenadtjänster hos Skellefteå kommun. 

Anne Pakisjärvi har sina rötter i Piteå, där hon var målvakt i Storfors damlag i fotboll.
– Jag har bott i Skellefteå sedan 2009 och hejar på AIK så nu är jag en riktig Skelleftebo, berättar hon.

I botten har Anne en lärarutbildning. Men hon har inte arbetat speciellt länge inom det yrket. 2005 fick hon jobb i Piteå hos Bredbandsbolaget där hon sysslade med utveckling av kundservicen. Detta fortsatte hon sedan med hos Eniro där Anne utbildade personalen på nummerupplysningen.

När hon flyttade till Skellefteå och sambon Magnus Bäckström i Stackgrönnan fick hon jobb hos Ericsson där Anne främst arbetade med teknisk support.


Ville läsa vidare

Men hon kände lusten att utbilda sig mer och då blev det en högskoleutbildning i samhällsbyggnad vid Luleå tekniska universitet med inriktning väg och park.
– I samband med mitt examensarbete arbetade jag 1,5 år som trainee hos tekniska kontoret i Skellefteå. Jag fick då ta del av det mesta som hände inom kommunens väggar och fick en bred insikt i verksamheten.

Efter examen jobbade hon vidare hos den förvaltningen och var bland annat biträdande projektledare för bygget av den nya stadsparken.

2014 började Anne så på kommunens inköpsavdelning och ansvarade för upphandling av entreprenadtjänster.
– Jag kom då ofta i kontakt med teamet hos Skellefteå Industrihus och tyckte att de var mycket trevliga. Då jag såg att de annonserat ut tjänsten så kände jag att jag ville söka och hade turen att få erbjudande om den.

Nu är hon förvaltningsingenjör hos Skellefteå Industrihus och har ansvar för de om- och tillbyggnader som görs.
– Det är ett nytt område för mig som jag ger mig in i med hull och hår, avslutar hon.

Lediga Lokaler